Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dostava dronom osobi a ne na adresu
Članak
Objavljeno: 04.10.2017. 12:42

DelivAir 

VIDEO: Dostava dronom osobi a ne na adresu

Cambridge Consultants unaprijeđuje zračnu dostavu preciznim lociranjem i sustavom za identifikaciju.

VIDEO: Dostava dronom osobi a ne na adresu

Obzirom da se u svijetu pojavljuje sve više online dućana koji eksperimentiraju s dostavom robe kupcima dronovima, tvrtka za razvoj i dizajn proizvoda Cambridge Consultants razvila je zanimljiv koncept pod nazivom DelivAir. Taj se sustav razlikuje od svih postojećih po tome što omogućuje precizno lociranje osoba kojima treba dostaviti robu, kao i identifikaciju koja osigurava da pošiljke neće završiti u krivim rukama.

Dron DelivAira neće dostavljati pošiljke na adrese primatelja i neće biti ograničen prometom niti terenom na koji vrši dostave, jer neće slijetati na zemlju, već će vam doslovce spustiti paket u ruku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dostava započinje korištenjem GPS-a, zahvaljujući kojem dron može letjeti prema lokaciji na kojoj se nalazi pametni telefon primatelja, a lokaciju će stalno provjeravati, pa će vas pronaći čak i ako se krećete. Nakon toga, kada se približi lokaciji prebacit će se na sustav preciznog optičkog praćenja, 3D "imaginga" i mjerenja udaljenosti do smartfona kako bi mogao precizno locirati primatelja i prepoznati ga.

Naime, kada vam se dron približi, trebat ćete u zrak uperiti LED bljeskalicu telefona koja će bljeskati prema određenom kodiranom uzorku, koji će letjelica prepoznati i potvrditi da se radi o pravoj osobi, nakon čega će ostati lebdjeti iznad vas i spustiti vam paketić "uzicom". Kada vam pošiljka sleti u ruke, jednostavno ćete ju otkačiti, a dron će prepoznati da ste ju preuzeli, te će odletjeti i vratiti se u svoju bazu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam