Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Boca s respiratorom za 10 minuta ronjenja
Članak
Objavljeno: 06.07.2017. 10:28

SCORKL 

VIDEO: Boca s respiratorom za 10 minuta ronjenja

Boca za ronjenje koja se običnom pumpom puni zrakom prikupila gotovo 6 milijuna kuna na Kickstarteru.

VIDEO: Boca s respiratorom za 10 minuta ronjenja

Svi ljubitelji rekreativnog ronjenja na dah koji bi voljeli malo duže ostati pod vodom ali im pluća to ne dopuštaju, dok istovremeno nemaju volje ili novaca za školu ronjenja s bocama, sada imaju priliku uživanja u istraživanju podmorja do 10 minuta, zahvaljujući boci na stlačeni zrak pod nazivom SCORKL.

6b724d608700a533033e4c96906b8a35_original

Ova boca dolazi u obliku laganog cilindra koji se puni stlačenim zrakom pomoću ručne pumpe te s respiratorom koji je izrađen poput onih u profesionalnoj ronilačkoj opremi, što znači da omogućuje prirodno disanje te posjeduje zračni filter napravljen od istog materijala kao profesionalni mehanički kompresori, pa se ne morate bojati kontaminacije zraka za disanje vlagom, masnoćom, ugljičnim monoksidom ili ugljičnim dioksidom, a na sebi posjeduje i manometar koji će vam pokazivati koliko je u boci preostalo zraka, pa se možete prepustiti uživanju pod vodom kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Australska tvrtka koje je proizvela ovaj zanimljivi gadget na Kickstarteru je crowdfundingom prikupila 1.151.558 australskih dolara, odnosno nešto manje od 6 milijuna kuna, a možete ga naručiti po cijeni od 178 eura odnosno 1.314 kn. Isporuke prvim naručiteljima s Kickstartera bi trebale započeti još ovaj mjesec, što znači da biste mogli roniti već ovo ljeto na Jadranu.

Proizvođač preporučuje da neiskusni ronioci SCORKL koriste na dubinama do 3 metra, dok oni iskusniji mogu uroniti i do 10 metara.

1599b8638b634a72982284e7438a03b8_original

U ovom trenutku nije nam poznato smije li se SCORKL koristi za sportski podvodni ribolov, jer je u Hrvatskoj zabranjeno koristiti ronilačke boce za tu aktivnost, no možda ovaj gadget spada u sivu zonu zakona pa ćemo to provjeriti kod nadležnih tijela, iako čisto sumnjamo da ćemo dobiti egzaktni odgovor u skoro vrijeme.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ronjenje SCORKL boca stlačeni zrak
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam