Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2018. 16:14

CES 2018 

VIDEO: Airbag za pješake

Senzori su u stanju detektirati početak pada u samo 200 milisekundi, nakon čega će se airbag napuhati i spriječiti lomove kukova.  

VIDEO: Airbag za pješake

Francuska tvrtka Helite već duže vrijeme proizvod airbagove koji nisu namijenjeni autima. Njihove airbagove do sada su mogli koristiti motociklisti, jahači, piloti ultralakih zrakoplova, a sada su napravili Hip'Air airbag koji je namijenjen pješacima, prvenstveno ljudima starije životne dobi s idejom da spriječi lomove kukova, kao što objašnjavaju u ovom videu.

 

Novi airbag je smješten u pojas težine od 1 kg i opremljen je senzorima, odnosno žiroskopom i akcelometrom, pa može detektirati pad unutar 200 milisekundi od kada započne, nakon čega će se u roku od 80 milisekundi napuhati i zaštititi kukove od ozljeda prilikom pada, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Hip'Air će prvo stići na europsko tržište u ožujku ove godine po cijeni od 650 eura, a rezervni kanisterčić s komprimiranim plinom koštat će vas 40 eura. Prilično skupo rekli bismo, no ugroženim osobama starije životne dobi mogao bi postati jako poželjni gadget.

Ovo bi i nama dobro došlo kad se zaledi nogostup a ljudi ne počiste snijeg ispred svojih ulaza, no neće nam spasiti ruke i noge od lomova.

Vezani sadržaji
Ključne riječi airbag CES 2018 Hip'Air Helite
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam