Nalazite se
  • Pop Tech
  • Samsungov OLED TV za 9.000 dolara
Članak
Objavljeno: 11.05.2012. 10:31

Seul 

Samsungov OLED TV za 9.000 dolara

Novi 55-inčni televizor će se prvih nekoliko godina prodavati samo u Južnoj Koreji.

Samsungov OLED TV za 9.000 dolara

Nedavno je LG objavio cijenu svojeg OLED TV-a od 55 inča, koji će se uskoro početi prodavati u Južnoj Koreji, a za njega će trebati izdvojiti oko 8.000 dolara.

Jučer je Samsung u Seulu održao predstavljanje svojeg OLED TV-a iste dijagonale (55" - 140 cm), te najavio kako će se njihov televizor ove godine također pojaviti na južnokorejskom tržištu  i to po cijeni od 9.000 dolara.

Na žalost, Samsungov OLED televizor neće biti dostupan na drugim tržištima najmanje dvije godine, što znači da će Južna Koreja po TV tehnologiji još dugo biti "najnaprednija" zemlja na svijetu.

S druge strane, vjerujemo kako konkurencija iz Japana i Tajvana neće dopustiti takvu dominaciju južnokorejskih tvrtki, pa se uskoro na tržištu očekuju slični modeli OLED televizora Sonya i Panasonica.

Uostalom, Sony je još 2007. godine ponudio prvi OLED TV na svijetu od 11 inča (28 cm), no nikada nije išao na veće ekrane, pa bi bio red da nas iznenadi.

Samsung i LG su u četvrtom tromjesečju prošle godine kontrolirali 35% svjetskog tržišta televizora s ravnim ekranom, a prate ih Sony i Panasonic.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam