Nalazite se
  • Pop Tech
video
Tigar se igra na iPadu
Neobične aplikacije

Tigar i druge velike i male mačke igraju se na iPadu

Do nedavno je elektronska zabava bila rezervirana samo za ljude. Nova aplikacija Game For Cats namijenjena je vašim umiljatim kućnim ljubimcima, no testirali su je i na "malo" većim macama.

video
Svemirska vojna utrka
Novi Hladni rat?

Nakon Amerikanaca, Rusi šalju vojnu letjelicu u orbitu Zemlje

Završetkom Hladnog rata, vojna svemirska utrka između Amerikanaca i Rusa gotovo potpuno je prestala. Razvoj američke špijunske letjelice X-37B koja je 220 dana kružila u zemljinoj orbiti ponukao je Ruse da odmrznu svo0j vojni svemirski program. Znači li to povratak nekog malog svemirskog Hladnog rata?

video
Oko svijeta u 80 dana na obnovljiv izvor energije
Eko putovanje

Tri vozila koja su sudjelovala u Zero Emissions Race stigla su na cilj u Ženevu

Nakon 188 dana ( od kojih 80 provedenih u vožnji), 4 prijeđena kontinta i jednog odustajanja, Zero Emissions Race, utrka vozila na obnovljivu energiju je napokon završena 24. veljače 2011.

Nogometni stadion - električna centrala
Besplatna struja za nogometaše

Nogometni stadion i električna centrala na obnovljivi izvor energije u jednom

The Philadelphia Eagles, velika momčad američkog nogometa objavila je kako u suradnji s kompanijom Solar Blue kroz 10 mjeseci pušta u pogon energetski sustav na svojem stadionu, koji će biti kombinacija obnovljivih izvora električne energije, vjetrenjača i solarnih panela, te elektrane na kombinaciji prirodnog plina i biodizela.

video
Automat za reciklažu mobitela
50 kuna za Nokiu 3310

ecoATM, automat za reciklažu mobitela s plaćanjem naknade

Koliko ste mobitela do sada promijenili? Možda nekih 4-5 komada, no vjerojatno poznajete dosta ljudi koji su ih primijenili barem desetak. Što napravite sa starim mobitelom kada vam se pokvari, a popravak je neisplativ, ili kad nabavite novi koji je par generacija napredniji od starog, a stari je previše lošem stanju da biste ga prodali ili nekom poklonili? Bacite ga jednostavno u smeće ili ga držite u nekoj ladici s nepotrebnom starudijom? Kompanija ecoATM spoznala je kako se u svijetu sve više gomilaju hrpe takvog smeća koje je nezbrinuto, kao i da korisnici često bacaju stare mobitele jer ih im se uopće neda nositi u servis.

video
Recesijska svemirska kompanija
Jeftino do svemira

MSS će vam omogućiti postavljanje vlastitog mini satelita za samo 570 kuna

Masten Space Systems, privatna svemirska kompanija koja se specijalizirala za vertikalne uzlete i slijetanja, nada se kako će započeti s probnim letovima svojih raketa tijekom ove godine u suradnji s grupom Space Florida u svemirskom centru Cape Canaveral i potom krenuti s jeftinim komercijalnim letovima transporta korisnog tereta u orbitu Zemlje.

video
JetLev, vodeni jetpack u prodaji
Lebdite nad valovima

Vodeni jetpack za 100.000 US dolara

Skijanje na vodi ovo ljeto neće biti "in" mladim managerima na odmoru. Umjesto toga dolazi nova prestižna pošast JetLev. Raymond Li, izumitelj ovog vodenog jetpacka našao je investitore i za nekih sto tisuća američkih dolara prodavat će svoje jetpackove na vodu svima koji to mogu i žele platiti.

Gorivo u nanokuglicama
Nanogorivo

Engleska kompanija izumila sintetsko gorivo na bazi nanokapsula vodika

Britanska tvrtka Cella Energy tvrdi kako je napravila sintetsko gorivo na bazi vodika ukapsulirano u nanokuglice, čime za dobivanje vodika višestruko smanjuju potrebu za energijom koja služi za proizvodnju istog.

Nevidljivost pomoću kristala kalcita
Iz SF-a u stvarnost

Nevidljivost pomoću kristala kalcita

Znanstvenici i studenti s MIT-a i University of Birmingham rade na sustavu nevidljivosti upotrebom takozvanih meta-materijala, u konkretnom slučaju kristala kalcita koji je glavni dio strukture školjke.

Miševima protiv terorizma
Mišje snage sigurnosti

Izraelski miševi otkrivaju eksplozivne tvari

Znastvenici se uvijek trude smanjiti veličinu novih tehnologija. Izraelski znanstvenici koji rade za policiju su tako zaključili da su policijski psi koji traže opasne eksplozivne tvari preveliki, pa su za te zadaće krenuli s treniranjem miševa.