Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.07.2011. 10:29

Zločinac 

Uhićen Goran Hadžić

Još jedan ratni zločinac, odgovoran za mnoge zločine u Hrvatskoj, prije svega u Vukovaru, pridružit će se uskoro Mladiću i ekipi u Haagu.

Uhićen Goran Hadžić

Srdačni zagrljaj Hadžića i Mladića uskoro će se ponoviti, ali u zatvoru.

Srpski mediji objavili su jutros kako je najvjerojatnije u manastiru Krušedol (ili u njegovoj blizini) na Fruškoj Gori, uhićen posljednji haaški bjegunac, kojeg se traži za brojne ratne zločine protiv stanovništva i etničko čićenje, za vrijeme dok je kao predsjednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, i nakon toga kao predsjednik Republike Srpske Krajine (RSK), sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu.
Svrha tog udruženog zločinačkog pothvata bila je da se silom trajno ukloni većina hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva s jedne trećine teritorije Republike Hrvatske, s ciljem da to područje postane dio nove države pod srpskom dominacijom.
Hadžić je nestao sredinom lipnja 2004. sa svojeg tadašnjeg prebivališta u Novom Sadu, nakon što je Beograd primio optužnicu iz Haaga, u kojoj je traženo njegovo izručenje u roku od 72 sata, piše Blic.
 
Detalji uhićenja će biti uskoro objavljeni, no nas zapravo to ni ne zanima, već bismo jedino željeli da Hadžić čim prije bude na zrakoplovu kojim će biti doveden na puni pansion u Haagu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam