Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • U novogodišnjoj noći oružjem orobljen pariški Apple Store
Članak
Objavljeno: 02.01.2013. 14:01

iPljačka 

U novogodišnjoj noći oružjem orobljen pariški Apple Store

Nepoznati počinitelji pokrali iUređaje u vrijednosti od 1,6 milijuna dolara.

U novogodišnjoj noći oružjem orobljen pariški Apple Store

Tri sata nakon zatvaranja Apple Storea u Parizu na Staru godinu, izvedena je pljačka upadom kroz stražnja vrata dućana, tijekom koje su nepoznati počinitelji ukrali gadgete ukupne vrijednosti od 1,6 milijuna dolara.

Četiri maskirana razbojnika noseći kratko vatreno oružje upala su u dućan, ranili čuvara, pokupili pametne telefone i tablete, utovarili ih u kombi vozilo parkirano u blizini i odmaglili u nepoznatom smjeru.

Francuska policija ne želi iznositi više detalja o slučaju dok traje istraga, no njen glasnogovornik Christophe Crepin je izjavio kako su razbonici osim uređaja pokupili i svu gotovinu iz blagajni.

Ovo je prva organizirana pljačka na jedan Apple Store, kao i prva pljačka jednog tehnološkog dućana u Francuskoj u kojoj je korišteno vatreno oružje.

U svijetu je preprodaja ukradenih Appleovih uređaja vrlo uspješan biznis, a u Francuskoj postoji vrlo snažno crno tržište za iGadgete, pa će policija u sljedećim danima vrlo intenzivno provjeravati što se nalazi u "crnoj ponudi", a građani se upozoravaju da prijave sve koji nude takvu robu, te da ne kupuju iUređaje iz sumnjivih izvora, jer bi mogli i sami biti kažnjeni za kupnju ukradene robe.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam