Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.08.2011. 11:16

Studija 

Svijest o vrijednosti savjetodavnih usluga

Institute of Commercial Management (ICM) proveo je dubinskog istraživanja tržišta savjetodavnih usluga u Europi.

Svijest o vrijednosti savjetodavnih usluga

Istraživanje je pokazalo da velike i male tvrtke savjetovanje češće usmjeravaju na poboljšanje vlastitog poslovanja nego na traženje novih mogućnosti u budućnosti ili otvaranje novih tržišta. To rezultatira time što tvrtke ne prepoznaju stvarne vrijednosti vanjskog savjetovanja i neovisnih stručnih mišljenja.

Trećina tvrtki (29%) smatra da je vanjsko stručno znanje jedan od temelja uspjeha, a manje od pola ispitanika vjeruje da može osjetno doprinijeti na područjima inovacija i upravljanja promjenama.

S druge strane, čak 71 posto tvrtki uvjereno je da u internim područjima, kao što su poboljšanje procesa i uvođenje novih tehnologija, od vanjskog savjetovanja mogu dobiti najviše.

Istraživanje pod naslovom Vrijednost savjetovanja za rast tvrtki otkriva trenutačan odnos prema korištenju vanjskih savjetodavnih usluga, od samostalnih poslovnih partnera do međunarodnih savjetodavnih organizacija, u vrijeme kada svjetsko gospodarstvo izlazi iz recesije.

No, dok je recesija mnoge pogodila, drugima je omogućila promjene i pripremila na ulaganje sredstvima koja su uštedjeli smanjenjem troškova i štedljivom politikom. Istraživanje je otkrilo da tvrtkama manjka spretnosti pri uvođenju promjena. Samo 58 posto tvrtki smatra da imaju dovoljno znanja za uvođenje učinkovitih promjena, a jednoj petini manjkaju vizije i ideje koje su potrebne za promjene.

Vezani sadržaji
Ključne riječi istraživanje savjetovanje tvrtke
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam