Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2011. 12:01

Zločinac 

Mladić: spašavao sam ranjene muslimane

U petak Mladić izlazi pred javnost. U lisicama.

Mladić: spašavao sam ranjene muslimane

"Stari drugari" opet su zajedno. Ovoga puta u strogo čuvanom zatvoru.

Tribunal je za 10 sati ujutro u petak, zakazao sjednicu na kojoj će sudac Alfons Orie, zatražiti od Mladića osnovne podatke o sebi, te izjašnjenje o krivnji po 11 točki optužnice.
Mladić se vjerojatno neće izjasniti o optužnici, već će zatražiti dodatno vrijeme, pa bi prema pravilima Haškog tribunala, njegovo sljedeće pojavljivanje pred sudom bilo kroz 30 dana.
U ovom trenutku, Mladić je i dalje u izolaciji i jedino smije razgovarati s liječnicima, te predstavnicima suda koji će ga upoznati sa njegovim pravima i postupkom koji ga očekuje u Tribunalu.
Mladić još nije odabrao tim za obranu, pa se pretpostavlja kako će ga danas posjetiti odvjetnik kojeg će odabrati s liste slobodnih odvjetnika koji su trenutno u Haagu.
Mladić će navjerovatnije biti prebačen u zajedničke prostorije najkasnije do kraja tjedna, no to ovisi o njegovom zdravlju.
Ne zna se s kim će biti na katu, jer su u zadnje dvije godine znatno ublažena pravila da na istom katu ne smiju biti optuženi za iste zločine. Jedini kriterij je da ne smije imati osobnih problema s nekim.

 još nije poznato hoće li se družiti na istom katu s Karadžićem 

Prije dva dana, sudac Prvog osnovnog suda u Beogradu, Vesna Adamović i zamjenik tužitelja Miroslav Filipović saslušali su ga kao svjedoka u postupku koji se vodi protiv njegove supruge Bosiljke zbog neovlaštenog držanja oružja u ormaru.
"Mladić je rekao da je to njegove oružje i da Bosa nema nikakve veze s tim", rekao je njegov odvjetnik Šaljić.
Mladić je prepoznao svaki komad oružja s fotografija koje je snimila policija koje su mu pokazane. Za svaki je ispričao kada ga je dobio i od koga.
Kako je bio željan priče sa stražarima u beogradskom pritvoru, Mladić je često komentirao razne teme. Najviše je spominjao kćerku Anu, ali i ratne događaje. U jednom trenutku, spomenuo je i Srebrenicu.
"Zašto nitko neće spomenuti da sam izvlačio ranjene muslimane i nosio ih do saniteta da ih pregledaju i previju?", navodno je izjavio Mladić, a prenosi srpski tjednik Novosti.

Mogli bismo čak i povjerovati u tu priču, no dodali bismo kako iz tog saniteta zasigurno nitko od ranjenih muslimana nije izašao živ.

Vezani sadržaji
Ključne riječi sud Balkan zločinac Haag Mladić
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam