Nalazite se
Bazen s nuklearnim gorivom ključa
Strah od nove katastrofe 

Bazen s nuklearnim gorivom ključa

Japanska nuklearna elektrana Fukushima doživjela je nove probleme nakon što je bazen sa šipkama s nuklearnim gorivom umalo dosegao točku ključanja. Situacija u četiri reaktora je pod kontrolom, no reaktori 2 i 3 ostaju problematični.

Gadafi napada Bengazi!
Saveznici danas interveniraju? 

Gadafi napada Bengazi!

Iako je Moamer Gadafi rekao da trenutačno prekida s napadima na pobunjeničku utvrdu Bengazi, to se ipak nije dogodilo. Izvori iz Libije kažu ga planiraju osvojiti već danas. S druge strane, saveznici bi već danas mogli početi s intervencijom.

Twitter mora dati informacije
Sud presudio 

Twitter mora predati informacije o korisnicima

Sud u američkoj saveznoj državi Virginia odlučio je da Twitter američkoj vladi mora izručiti informacije o tri korisnika koji su bili u kontaktu s organizacijom Wikileaks.

Manji problemi s internetom u Japanu
Unatoč potresu 

Internet u Japanu bilježi samo manje probleme

Iz Japana ovih dana ipak stiže jedna dobra vijest za svijet, koji je sve više ovisan o modernim telekomunikacijama: internetska mreža se zbog potresa suočila samo s manjim problemima.

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki
Japan tjera na razmišljanje 

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki

Zbog trenutnih događaja u Japanu, Njemačka bi mogla odgoditi već donesenu odluku o produljenju životnog vijeka nuklearnih centrala. Rekao je to njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, a vijest bi uskoro trebala objaviti kancelarka Angela Merkel.

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?
Zbog mogućeg taljenja 

Japanu prijeti eksplozija trećeg reaktora?

Šef japanske pokrajinske policije rekao je tamošnjoj televiziji NHK da je u potresu i tsunamiju u prefekturi Miyagi, koja se nalazi najbliže epicentru, vjerojatno poginulo više od 10 tisuća ljudi.

Nakon potresa prijete i nuklearke
Opasnost se širi 

Nakon potresa prijete i nuklearke

Nakon snažnog potresa koji se jučer dogodio u Japanu, zemlji na Dalekom istoku prijeti i nuklearna opasnost. Stanje je posebno kritično u dvjema elektranama u kojima su se pokvarili sustavi za hlađenje, a došlo je i do porasta radijacije i pritiska unutar reaktora.

Ryanair traži zabranu štrajkova
EU pomozi! 

Ryanair traži zabranu štrajkova

Najveća europska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair pozvao je Europsku uniju da zabrani štrajkove kontrolorima leta tako da ih proglasi pružateljima temeljnih usluga. Irska je kompanija prošle godine morala otkazati čak 1.400 letova.

Afganistan – 2010. najgora za civile
Situacija se ne smiruje 

Afganistan – 2010. najgora za civile

Gotovo 2.800 ljudi prošle je godine ubijeno u Afganistanu. Ujedinjeni narodi ističu da je to bila najsmrtonosnija za civile u ratu talibana s međunarodnim i afganistanskim snagama, koji traje već punih devet godina.

Počelo suđenje Chiracu
Bivši predsjednik fiktivno zapošljavao? 

Počelo suđenje Chiracu

U Parizu je započelo suđenje bivšemu francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu zbog fiktivnog zapošljavanja. No, suđenje bi moglo završiti višemjesečnom odgodom zbog proceduralnih razloga o kojima će se sud izjasniti sutra.