Nalazite se
Kontaminacija ugrožava sjetvu?
Ozračena polja riže 

Kontaminacija ugrožava sjetvu?

Prefektura Fukushima je četvrti po veličini proizvođač riže u Japanu. Ove bi godine mogli odustati od sjetve zbog straha da svoje proizvode neće moći prodati.

Poraz CDU-a na pokrajinskim izborima
Nakon 55 godina 

Poraz CDU-a na pokrajinskim izborima

Nakon 55 godina vladavine u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, njemački demokršćani (CDU) kancelarke Angele Merkel doživjeli su poraz.

Kina proizvodi lažnu rižu od plastike
Dobar tek

Kina proizvodi lažnu rižu od plastike

Kinezi se u vezi prehrane snalaze kako god znaju i umiju. Najnoviji skandal u zemlji koja tijekom godine pojede najviše riže na svijetu govori o riži koja se proizvodi od krumpira i plastike. 

Kolumna - Igor Sečen o tsunami uroti
Kolumna 

Kolumna Igor Sečen - Svijet urota i crnih operacija

Potres je pomaknuo Zemljinu os. Tko je pravi krivac?

Bazen s nuklearnim gorivom ključa
Strah od nove katastrofe 

Bazen s nuklearnim gorivom ključa

Japanska nuklearna elektrana Fukushima doživjela je nove probleme nakon što je bazen sa šipkama s nuklearnim gorivom umalo dosegao točku ključanja. Situacija u četiri reaktora je pod kontrolom, no reaktori 2 i 3 ostaju problematični.

Gadafi napada Bengazi!
Saveznici danas interveniraju? 

Gadafi napada Bengazi!

Iako je Moamer Gadafi rekao da trenutačno prekida s napadima na pobunjeničku utvrdu Bengazi, to se ipak nije dogodilo. Izvori iz Libije kažu ga planiraju osvojiti već danas. S druge strane, saveznici bi već danas mogli početi s intervencijom.

Twitter mora dati informacije
Sud presudio 

Twitter mora predati informacije o korisnicima

Sud u američkoj saveznoj državi Virginia odlučio je da Twitter američkoj vladi mora izručiti informacije o tri korisnika koji su bili u kontaktu s organizacijom Wikileaks.

Manji problemi s internetom u Japanu
Unatoč potresu 

Internet u Japanu bilježi samo manje probleme

Iz Japana ovih dana ipak stiže jedna dobra vijest za svijet, koji je sve više ovisan o modernim telekomunikacijama: internetska mreža se zbog potresa suočila samo s manjim problemima.

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki
Japan tjera na razmišljanje 

Njemačka ipak ne produžava rad nuklearki

Zbog trenutnih događaja u Japanu, Njemačka bi mogla odgoditi već donesenu odluku o produljenju životnog vijeka nuklearnih centrala. Rekao je to njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, a vijest bi uskoro trebala objaviti kancelarka Angela Merkel.