Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.08.2011. 11:06

Pilot-projekt 

e-dnevnici u hrvatskim školama

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pokrenulo je pilot-projekt u kojemu će tri hrvatske škole biti opremljene Motorolinim Xoom tabletima.

e-dnevnici u hrvatskim školama

Požeška gimnazija, Medicinska škola Ante Kuzmanića u Zadru i XV. gimnazija u Zagrebu, od ove jeseni će odbaciti one stare zelene školske imenike, a profesori i razrednici će ocjene, pohvale, ukore i markiranja upisivati u Motorolina Xoom tablet računala.

Riječ je o eksperimentalnom pilot-projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, u kojemu će se testirati elektroničko vođenje podataka koji su se do sada upisivali u imenike, a takav način vođenja podataka preuzet je iz nekih slovenskih škola.

 tehnički dio projekta i aplikaciju će odraditi CARnet 

Aplikaciji za vođenje školskih podataka moći će preko interneta pristupiti profesori, učenici i roditelji, no podaci će se tamo pojaviti s određenim vremenskim odmakom, kako bi učenici imali dovoljno vremena priopćiti sami svojim roditeljima "dobre" vijesti nakon neke tužne jedinice ili senzacionalne petice.

Tehnički dio projekta i aplikaciju odradit će CARnet koji ujedno i financira projekt.

U svakoj od ove tri hrvatske škole, digitalni način vođenja podataka će koristiti samo po 3 prva razreda, a idući tjedan će krenuti edukacija profesora, kako bi čim lakše mogli usvojiti novu tehnologiju.

Nadamo se samo da učenici neće hakirati nove digitalne imenike, pa da ove tri škole odjednom izbiju na vrh uspješnosti po broju petica.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam