Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.05.2011. 12:45

Zločinac 

Ratko Mladić ne priznaje Haag

Najveći ratni zločinac lošom glumom pokušava izbjeći izručenje u Haag.

Ratko Mladić ne priznaje Haag

Mladić djeluje poput senilnog starca, ali još uvijek je dovoljno pribran da prezire haški sud.

Supruga i sin Ratka Mladića došli su u pratnji Mladićevog odvjetnika Miloša Šaljića, gdje su se  kratko zadržali, obzirom da je haški optuženik, prema riječima Šaljića, bio u šetnji, javljaju srpski mediji.

27mladic

Mladić prilikom privođenja u zatvor

Ratko Mladić doveden je u pritvor Specijalnog suda u Beogradu jučer oko 16.00 sati.
"Nastavak saslušanja haškog optuženika Ratka Mladića zakazan je za 12 sata pred Odjelom za ratne zločine Višeg suda u Beogradu", potvrdio je agenciji Beta Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić.

 očito je previše bahat da bi mogao uvjerljivije glumiti senilnost 

Mladići su jučer nakon informacije o uhićenju supruga i oca bili zatečeni, ali istovremeno i radosni kada su čuli da je živ, jer su, vjerovali kako je umro tijekom višegodišnjeg skrivanja. Vjerojatno tako pričaju kako ih se ne bi moglo optužiti zbog pomaganja u skrivanju, jer malo tko vjeruje da nisu znali za njegovo skrovište.
Saslušanje Mladića koje je jučer prekinuto nakon samo pola sata, zbog njegovog navodnog lošeg zdravstvenog nastavilo se danas poslije podne.
Saslušanje bi se danas trebalo odvijati u nazočnosti Mladićevog branitelja i tužitelja za ratne zločine, nakon čega će istražni sudac odlučiti o ispunjenosti uvjeta za njegovo izručenje Haškom trubunalu.
Ratko Mladić proveo je noć u pritvorskoj jedinici pod nadzorom liječnika.

8c0bcdbcc1cf520bee0e6a70670047ba_4

Ratko Mladić u vrijeme dok je činio nezamislive zločine protiv civilnog stanovništva u Hrvatskoj i BiH

Šaljić je jučer, nakon kratkog saslušanja, rekao da Mladić nije bio sposoban iznijeti osobne podatke, ali je ipak bio dovoljno pribran kako bi izjavio da ne priznaje haški tribunal, pokazavši lice onog pravog zločinca kakvog znamo iz mnogih istupa tijekom njegovog divljačkog pohoda u Hrvatskoj i BiH. Očito je previše bahat da bi mogao uvjerljivije glumiti ludost i izbjeći izručenje haškom tribunalu, do čega bi trebalo doći u roku od tjedan dana.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam