Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.09.2016. 12:33

HAKOM 

Plaćati ćemo manju pretplatu za mobilne usluge

U Hrvatskoj ukinuto plaćanje naknade za radijsku frekvenciju.

Plaćati ćemo manju pretplatu za mobilne usluge

Naši kolege s portala Mobil.hr razveselili su se priopćenju koje im je stiglo iz HAKOM-a, u kojem se navodi da od danas više nema plaćanja 5 kuna naknade mjesečno koju smo kao pretplatnici plaćali mobilnim operaterima na svakom mjesečnom računu (bila je prikazana kao naknada za radijsku frekvenciju).

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo je izmjene Pravilnika o plaćanju naknada za pravo uporabe adresa, brojeva i radiofrekvencijskog spektra, koje se osim za korisnike određenih komunikacijskih sustava odnose i na cjelokupno građanstvo, odnosno privatne i poslovne korisnike. Dosadašnja odredba koja je određivala naknadu za krajnju radijsku postaju u pretplatničkom sustavu plaćanja usluge, u iznosu od 60,00 kuna godišnje, ukida se, te će građani koji imaju pretplatu kod mobilnih operatora, svaki mjesec od danas izdvajati 5 kuna manje.

Mada smanjenje mjesečnih računa za 5 kuna ne djeluje kao nešto posebno, pa nećemo skakati u zrak od euforije, u današnje vrijeme nam je drago čuti svaki puta kada nešto pojeftini. Nadamo se samo da nam operateri tih 5 kuna neće uzeti kroz neke druge "začkoljice".  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam