Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2016. 13:24

IRB 

Otvoreni dan: ODI na Ruđer

Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković donosi bogati program za sve zainteresirane koje zanima znanost.

Otvoreni dan: ODI na Ruđer

IRB poziva sve građane da se ove subote, 14.5.2016., od 10 do 17 sati pridruže znanstvenicima na Institutu Ruđer Bošković u Bijeničkoj cesti 54 u Zagrebu. Program je besplatan i  prilagođen svim uzrastima, a ove godine ruđerovci su za sve posjetitelje pripremili bogati program interaktivnih radionica, pokusa i predavanja na temu "Što sad znanost ima s tim?"

Na 13 istraživačkih postaja, smještenih u laboratorijima na livadama, pod šatorima ili u zgradama Instituta, posjetitelji će moći sudjelovati u interaktivnim pokusima, te pronaći odgovore na zagonetke suvremene medicine i molekularne biologije koje skrivaju naši geni, saznati kako skladištiti vodik, prikupljati dokaze i zaviriti u svijet CSI-a, istraživati nanomaterijale i "sprijateljiti" se s fotonima.  

odi i eksperiment

Na predavanjima će posjetitelji imati prilike saznati što znanost ima s kemijskim osjetilima, tamnom stranom zvjezdanog neba, sudarima atoma, lego kemijom, serotoninom ili pak kako nam o smislu života svjedoče jednostanični organizmi.

Važnoj je napomenuti da su predavanja posebno prilagođena različitim uzrastima tako da će se predavanja za uzrast od 5 do 14 godina odvijati u predavaonici 3. krila, a za uzrast od 14+ u dvorani 1. krila Ivana Supeka.  

Ruđerovci su u posebnom programu "Kod šatora" i ove godine ugostili drage prijatelje popularizatore znanosti. Sjajan program pripremile su Fora radionice, Udruga Profesor Baltazar, Tehnička škola Sisak, koja predstavlja 3D tvornicu budućnosti i rovere, te Udruga za darovitost DAR koja je pripremila radionice MINECRAFT-KODIRANJE, ARDUINO, te ROBOTIKA, gdje će na mBoot robotima edukatori posjetiteljima omogućiti da nauče osnove programiranja robota koje je udruzi donirao Nenad Bakić.

Više informacija, te registracije za grupne posjete potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam