Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.01.2012. 09:58

Slučaj Credo banka 

Oštetili štediše za pola milijarde kuna!

Županijsko državno odvjetništvo ustanovilo razmjere krađe novca štediša, vjerovnika i dioničara.

Oštetili štediše za pola milijarde kuna!

Prema izvidu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, ustanovljeno je kako su Boris Barač i Mirko Vuković, njihovi sinovi i drugi osumnjičeni u slučaju Credo banke, oštetili štediše, dioničare i vjerovnike za najmanje 504 milijuna i 100 tisuća kuna.

Prema navodima odvjetništva, otac i sin Vuković sebi su pribavili 161 milijun kuna, a otac i sin Barač oko 114 milijuna kuna.

Iz tog razloga sud je do okončanja kaznenog postupka blokirao svu imovinu koju posjeduju, kao i imovinu njihove uže obitelji, uključujući imovinu svih njihovih tvrtki.

U slučaju da budu proglašeni krivima, iz te bi se imovine trebala namiriti šteta svima koje su oštetili, među kojima velika potraživanja imaju FINA, Croatia osiguranje i Abacus, koji su oštećeni za oko 60 milijuna kuna.

Na popisu imovine osumnjičenih, nalaze se stanovi, apartmani, bazeni, kuće, zemljišta, na području Splita, Zagreba, Sinja, Virovitice, Ogulina, a najviše posjeduje Baračeva tvrtka Adut Nekretnine, koja između ostaloga posjeduje 29 stanova.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam