Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2016. 15:06

Škola 2.0 

Još jedna hrvatska škola s učionicom budućnosti

Zagrebačka škola Horvati sedma je u nizu koje je Samsung opremio u suradnji s CARNetom.

Još jedna hrvatska škola s učionicom budućnosti

Osnovna škola Horvati prva je u Zagrebu koju je opremio Samsung svojom donacijom od 30 10-inčnih tableta Galaxy Tab A, interaktivnim Samsung monitorom s površinom osjetljivom na dodir, serverom i cloudom za pohranu podataka koje stvaraju nastavnici i učenici.

Nastavnici tako od kuće mogu pristupiti serveru te napraviti radne zadatke i prebaciti ih na server te ih koristiti po dolasku u školu. U budućnosti je moguće nadograđivati sustav s novim uređajima i funkcionalnostima, što je i osnova CARNet-ovog Škola 2.0 projekta.

Samsung_ucionica_buducnosti_01-04-2016__4_

Prisustvovali smo prvom školskom satu na kojem su učenici u učionici budućnosti obavili prve školske zadatke - riješili su kviz i dva testa, a sve pod nadzorom nastavnika koji preko svojeg tableta pokreće učeničke tablete, prebacuje na njih zadatke, prati svaki pojedini tablet, te sliku s učenikovog tableta može prebaciti i na veliki ekran koji na satima informatike zamjenjuje školsku ploču. Na kraju sata nastavnik isključuje sve tablete preko svojeg tableta.

Svi su tableti u učionici spojeni na tri rutera. Putem kamere na interaktivnom monitoru moguće je povezati se video konferencijskom vezom s drugim školama, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

U hrvatskim školama Samsung je u suradnji s CARNetom do sada otvorio šest učionica budućnosti, a zagrebačka učionica u OŠ Horvati je sedma po redu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam