Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.04.2016. 15:28

Festival znanosti 

FOI uči djecu o elektroničkim sklopovima

U sklopu Festivala znanosti FOI je učenike osnovnih škola upoznao s osnovama elektroničkih sklopova korištenjem Littlebitsa.

FOI uči djecu o elektroničkim sklopovima

Na Fakultetu organizacije i informatike, u sklopu manifestacije Festival znanosti, održano je predavanje na temu: Osnove elektroničkih sklopova korištenjem Littlebitsa, namijenjeno osnovnoškolskom uzrastu.  

Voditelji radionice bili su asistent Boris Tomaš, mag. inf. i David Ante Macan, student FOI-ja. Predavanje je posjetilo 20-tak učenika koji su s oduševljenjem slušali i aktivno sudjelovali u predavanju.  

festival znanosti

Na ovom interaktivnom predavanju objašnjene su osnove strujnog kruga i ulazno izlaznih komponenata. Nakon uvoda odmah je uslijedila praktična izrada kompleksnog projekta: robotske ruke na daljinsko upravljanje, gdje su učenici mogli vidjeti kako izrada kompleksnih projekata, uz malo znanja, zapravo može biti jednostavna.  

festival znanosti 2

Osim što su pratili demonstracije, učenici su u timovima eksperimentirali s Littlebits tehnologijom, te su najboljima podijeljene “FOI Littlebit” diplome.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam