Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2016. 10:42

Zmajevo gnijezdo 

Crowdfunding za prvi hrvatski dječji kazališni klaster

Sedam dječjih nezavisnih kazališta udružuje se i traži vašu pomoć putem crowdfundinga na Indiegogou.

Crowdfunding za prvi hrvatski dječji kazališni klaster

U današnje doba situacija u Hrvatskoj je prilično teška za čitavu kulturu, posebice za kazališta, pri čemu su na dnu "hranidbenog lanca" dječja nezavisna kazališta.

Kako bi si olakšali preživljavanje i omogućili nesmetan rad, 7 takvih kazališta odlučilo je kreirati prvi hrvatski klaster dječjih kazališta pod nazivom Zmajevo gnijezdo, a za njegovo osnivanje traže pomoć svih zainteresiranih, što uključuje i uplatu novčanih priloga putem crowdfunding kampanje na Indiegogo portalu.

U svojem priopćenju pokretači ove inicijative navode kako su uzbuđeni i ponosni što će zmajski kazališni klaster biti mjesto koje će okupljati najbolja neovisna kazališta za djecu u Zagrebu, kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar, Triko Cirkus Teatar i kazalište Mala scena.

Sequence_03.Still024_v5xywb

Osnovni plan klastera je da 7 kompanija održava 7 premijera godišnje u afirmiranom prostoru, te da do 2017. godine igraju ukupno 47 repriznih naslova od kojih je 5 namijenjeno bebama, 32 nižem uzrastu te 10 višem uzrastu i mladima, a pored toga planiraju uz sve navedene izvedbe održavati i različite radionice.

Glavno "zmajsko gnijezdo" će postati Kazalište Mala scena na Medveščaku, koje od svih 7 partnera jedino ima uređen prostor za djecu i mlade, pa će postati, kako kažu, "središte okupljanja raznolikosti".

Također tvrde da će se u gnijezdu poticati kritičko razmišljanje, kroz kreativnost će se razvijati odnos s publikom, a udruženi će još snažnije graditi suradnju i razmjenu umjetničke inovativnosti i izvrsnosti u procesu odrastanja i obrazovanja kroz kazalište.

Ukoliko želite podržati ovu inicijativu, te uplatiti makar simboličan iznos za osnivanje dječjeg kazališnog klastera, posjetite poveznicu izvora ovog članka.

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam