Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Civilization VI za Linux i SteamOS
Članak
Objavljeno: 10.02.2017. 16:12

Linux gaming 

VIDEO: Civilization VI za Linux i SteamOS

Korisnici igru mogu već instalirati preko Steama, no AMD/ATI i Intel grafika zasad nisu podržani.

VIDEO: Civilization VI za Linux i SteamOS

Ukoliko ste već kupili Civilization VI za Linux ili SteamOS platforme i jedva čekate da ga zaigrate, sada to možete učiniti.
Što se tiče minimalnih hardverskih zahtjeva, da biste uživali u novoj civilizaciji koju je na Linux/SteamOS portala tvrtka Aspyr Media, trebat će vam PC računalo s Intel Core i3 530 ili AMD A8-3870 procesorom koji radi na 2,93 ili više GHz, 6 GB RAM-a i 15 GB slobodnog mjesta na disku, dok bi vam od operativnih sustava trebao najmanje SteamOS 2.0 ili Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), dok je za grafiku preporuka imati Nvidia GeForce 650 ili bolju grafičku karticu s 1 GB VRAM-a ili više.

Aspyr kaže da ATI, AMD i Intel GPU-i nažalost nisu službeno podržani, no na njima ćete se moći igrati uz moguće probleme s AMDGPU-PRO ili Mesa grafičkim driverima.
Ako niste znali, Sid Meier’s Civilization VI je posljednji nastavak franšize Civilizacije koji je razvio developer Firaxis Games, a izdao 2K Games. Prošle godine igra je na svečanoj dodjeli nagrada The Game Awards proglašena najboljom strategijom godine, a što ćete u njoj sve naći pogledajte u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Linux SteamOS Civilization VI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam