Nalazite se
  • Lifestyle
  • Utakmice engleskog FA kupa na Facebooku
Članak
Objavljeno: 17.08.2011. 21:13

Nogomet 

Utakmice engleskog FA kupa na Facebooku

Kvalifikacijska utakmica FA kupa koju bi uživo gledalo 90 gledatelja mogla bi privući nekoliko milijuna gledatelja.

Utakmice engleskog FA kupa na Facebooku

Trofej koji pripada pobjedniku FA kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu

Naime, postignut je sporazum da se utakmica koja se igra u petak prenosi preko Facebooka. Utakmica kvalifikacijskog pretkola FA kupa između Ascot Uniteda i Wembleya postat će prva utakmica koja će biti emitirana na Facebooku nakon dogovora između Engleskog nogometnog saveza i glavnog sponzora kupa – piva Budweiser.

Marketinški direktor Budweisera Iain Newell izjavio je da tvrtka, koja je početkom godine potpisala trogodišnji sponzorski ugovor s engleskim nogometnim savezom (FA) vrijedan 24 milijuna funti (39,4 milijuna američkih dolara), ima namjeru pretvoriti to najstarije nogometno natjecanje u globalni događaj i istovremeno vratiti ga navijačima.

"FA kup je pokrenut prije 140 godina i postoji li bolji način da iskažemo našu odanost nego emitirajući 'ispucavanje prve lopte' putem Facebooka", kazao je Newell.

"To je prvi put da se neka nogometna utakmica prenosi uživo na društvenoj mreži, što je sjajna vijest za navijače i klubove". Predsjednik Ascota, Mike Harrison je kazao da je "ovo najveća stvar koja se ikada dogodila klubu". "Sinoć nas je došlo gledati 88 ljudi, a u petak nas dođe vidjeti 500 ili čak 800 gledatelja. Činjenica da će nas možda moći gledati milijun ljudi na Facebooku je sjajna", dodao je.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook nogomet FA kup utakmica
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam