Nalazite se
  • Lifestyle
  • Ugašen tabloid “News of the World“
Članak
Objavljeno: 10.07.2011. 10:36

Zbog afere prisluškivanja 

Ugašen tabloid “News of the World“

Zadnje izdanje tjednika je tiskano u 5 milijuna primjeraka, što je dvostruko više nego inače. Ugašen je u trenutku kada je imao 7 i pol milijuna čitatelja.

Ugašen tabloid “News of the World“

Zbogom i hvala nakon 168 godina izlaženja

“Nije nikakav uspjeh urednika ugasiti novinu, kao što je ja gasim. Odajem priznanje ovom divnom timu." – izjavio je Colin Myler, glavni urednik "News of the World".

Nakon 168 godina, u zadnjem broju pregled velikih ekskluzivnih priča i isprika: “Jednostavno, izgubili smo se", stoji na trećoj stranici. “Nemamo opravdanja za taj strašni postupak", dodaje urednik.

Ali, dugo traje skandal koji je postao prva vijest u zemlji. Još 2007. pola godine zatvora dobio je privatni detektiv koji je prisluškivao za tabloid.

“Gašenje "News of the Worlda" je simboličan čin, koji ništa ne mijenja. Prije svega, ako je bilo kriminala, odgovorne treba kazniti!“ – izjavio je John Whittingdale, predsjednik Komisije za medije.

 iako traži stroža pravila za britanske medije i premijer je posredno umiješan 

Vlasnik Rupert Murdoch došao je u London, a policija se ispričava što prošlih godina nije išla do kraja. Ali, gašenjem jednog lista neće nestati obijesnog novinarstva, koje se i u mnogim drugim državamačesto stavlja iznad zakona.

“Ja sam odgovoran za sve, za odluke i vladu koju vodim, za ljude koje zapošljavam. Preuzimam punu odgovornost za sve što činim.“ – izjavio je britanski premijer David Cameron.

Iako traži dvije istrage i nova stroža pravila za britanske medije i premijer je posredno umiješan. Bivši glavni urednik ukinutog tabloida Andy Coulson bio je nakon smjene premijerov spin doktor. Priveden je u petak, ispitan i pušten uz novčani polog.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam