Nalazite se
  • Lifestyle
  • Stručnjak za preživljavanje nije preživio hakerski napad
Članak
Objavljeno: 17.09.2011. 09:06

Hakirani celebrity 

Stručnjak za preživljavanje nije preživio hakerski napad

Bear Grylls zna kako preživjeti u divljini prirode, ali ne i kako se zaštititi u divljini interneta.

Stručnjak za preživljavanje nije preživio hakerski napad

U posljednje vrijeme mnoge poznate ličnosti našle su se na meti hakera. Francuski predsjednik Nicholas Sarkozy, pjevačko čudo od djeteta Justin Bieber, glumica Scarlett Johansson koja se nikada nije skinula gola "do kraja" u svojim filmovima, ali su na internetu osvanule privatne gole fotografije ukradene s njezinog iPhonea, samo su neki od celebritya koji su postali žrtve hakerskih napada.

Najnoviji hakerski napad pretrpio je ovih dana i stručnjak za preživljavanje u divljini Bear Grylls, koji se neugodno iznenadio kada mu je nepoznati haker srušio web stranicu.

"Moja web stranica je bila hakirana puna dva dana. Tip je na nju postavio poruku Your web security sucks (slobodni prijevod: sigurnost tvojeg weba je u banani). Kada me na Borneu ugrizla jedna od najotrovnijih zmija na svijetu, uza sebe sam imao protuotrov, no za borbu protiv ovoga nisam bio spreman", izjavio je Grylls.

Koliko se ranjivo osjetio bivši vojni specijalac i najpoznatiji svjetski stručnjak za preživljavanje, svjedoči činjenica da se odmah uključio u kampanju za dizanje svijesti građana o opasnostima cyber napada, te se trenutno nalazi u SAD-u kao gost antivirusne tvrtke Symantec (Norton antivirus).

Nakon ovog incidenta Bear je angažirao jednu tvrtku koja se bavi sigurnošću na internetu, koju naziva "cyber-bodyguard".

"Ovi dečki su poput tjelohranitelja za moju obitelj i brinu se za sve, od PC računala do naših telefona. Sada znam da smo sigurni", kaže Grylls.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam