Nalazite se
  • Lifestyle
  • Rimac Racing na Europskom prvenstvu brdskih auto utrka
Članak
Objavljeno: 14.09.2016. 10:34

Tajima Rimac E-Runner Concept_One 

Rimac Racing na Europskom prvenstvu brdskih auto utrka

Tajima Rimac E-Runner Concept_One električni trkaći auto moći ćete vidjeti uživo u akciji u Buzetu.

Rimac Racing na Europskom prvenstvu brdskih auto utrka

Trkaći odjel tvrtke Rimac automobili pod nazivom Rimac Racing, hrvatskim fanovima automobilističkih utrka omogućit će jedinstvenu priliku da 18. rujna ove godine uživo vide trkaći auto Tajima Rimac E-Runner Concept_One na Europskom prvenstvu brdskih auto utrka u Buzetu.

To je isti auto koji je Nobuhiro "Monster" Tajima vozio na Pikes Peak International Hill Climb brdskim natjecanjima 2015. i 2016., a izrađen je u suradnji tvrtki Rimac Automobili i Monster Sport.

Tajima Rimac E-Runner Concept_One dolazi sa snagom od 1,1 MW, te je najmoćniji automobil koji je ikada proizvela tvrtka Rimac automobili, a podaci o 1.475 konja, ubrzanju od nule do stotke za samo 2,2 sekunde, odnosno do 200 km/h za 5,4 s djeluju doista impresivno.

Tajima Rimac E-Runner Concept_One

Prošle godine Nobuhiro "Monster" Tajima je ovim automobilom na Pikes Peak International Hill Climb utrci zauzeo drugo mjesto, te je tijekom vožnje postigao brzinu od 233 km/h.  

Utrka u Buzetu se održava na stazi dužine 5.001 metra s visinskom razlikom od 300 m, no Nobuhiro "Monster" Tajima neće sudjelovati u natjecateljskom programu već kao predvozač, s ciljem da se hrvatskoj publici predstavi Tajima Rimac E-Runner Concept_One automobil koji je dizajniran i proizveden u cijelosti u Hrvatskoj.

Tajima Rimac E-Runner Concept_One 2

Organizatori natjecanja možda se boje da njegovo sudjelovanje u utrci ne bi bilo fer prema ostalim vozačima/automobilima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam