Nalazite se
  • Lifestyle
  • Korisnici nezadovoljni brzinama interneta
Članak
Objavljeno: 15.07.2011. 14:36

Svaki četvrti Europljanin se žali 

Korisnici nezadovoljni brzinama interneta

Svaki četvrti Europljanin smatra da brzina internetskog prometa nisu u skladu s uvjetima ugovora koji su potpisali s davateljem internetskih usluga.

Korisnici nezadovoljni brzinama interneta

Europljani nisu pretjerano zadovoljni brzinama interneta

Novi zakon EU-a, koji je počeo vrijediti 25. svibnja ove godine, od davatelja usluga zahtijeva da strankama unaprijed daju – prije potpisa ugovora – cjelovite i točne informacije o minimalnim stupnjevima kvalitete usluge, uključujući aktivnu brzinu veze i moguća ograničenja brzine interneta.

Komisija je stoga zamolila europsko regulacijsko tijelo za elektroničke komunikacije BEREC da obavi temeljitu istragu o preprekama pri zamjeni operatera, blokiranju ili ograničavanju internetskog prometa (npr. pri glasovnom prijenosu pomoću internetskih usluga), preglednosti i kvaliteti usluga.

Europska komisija priprema i usporedbu oglašavanih i stvarnih brzina internetskih veza. I ti će podaci biti poznati krajem godine. Istraživanje Barometra navodi i da su državljani EU-a zabrinuti u vezi s podacima – 88 posto njih izjavilo je da bi rado bili obaviješteni ako se njihovi osobni podaci koje je prikupio telekomunikacijski operater izgube ili ih netko ukrade ili na bilo koji način promijeni.

U okviru istraživanja zaključeno je i da 65 posto ljudi zbog cijene ograničava svoje pozive mobilnih telefona i da iznimno popularni postaju pozivi uz uporabu interneta. Prema podacima istraživanja, 27 posto kućanstava ima pristup javnoj telefonskoj mreži samo putem mobilnog telefona – taj se postotak od prošlog istraživanja povećao u 17 država članica, a u pet je država veći od 50 posto (u Češkoj, Finskoj, Letoniji, Litvi i Slovačkoj).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam