Nalazite se
  • Lifestyle
  • Hrvatska survival pucačina kreće u osvajanje svijeta
Članak
Objavljeno: 28.07.2017. 11:24

Ironward 

Hrvatska survival pucačina kreće u osvajanje svijeta

Ironward na Steamu lansirao svoju drugu igru za koju je dijaloge napisala profesorica fizike.

Hrvatska survival pucačina kreće u osvajanje svijeta

Hrvatski developer Ironward svoju prvu igru The Red Solstice razvijao je na volonterskoj bazi, a 2015. godine izdao ju je na Steamu gdje je postigla prilično veliki uspjeh obzirom da je do sada prodana u nekih 150.000 primjeraka.

IronwardTeam

Zarađeni novac od igre Ironward je uložio u zapošljavanje novih ljudi (u originalnom timu su bila samo četiri člana), te je počeo razvoj nove igre Solstice Chronicles: MIA. Dok je prva igra rađena na njihovom vlastitom engineu, za drugu su odlučili koristiti Unreal Engine, a sada su je službeno lansirali na Steamu, pa se može reći da Ironward po drugi puta kreće u osvajanje svijeta.

Vanda

Jedna od zanimljivosti ove igre su duhoviti dijalozi Vande Leipold koja je napisala cijelu interakciju izmedju glavnih likova, sarkasticnog marinca i neozbiljnog drona po imenu Saffron. Vanda je profesorica fizike u Privatnoj klasičnoj gimnaziji Zagreb, ljubiteljica Dungeons & Dragons pen and paper RPG-a, a u suradnji sa svojom sestrom u Zagrebu je otvorila interaktivnu sobu "Exit if you can", inačicu igre “Room escape".

Gameplay igre Solstice Chronicles: MIA svodi se na bitku za preživljavanje napuštenog marinca protiv valova mutanata u koloniji na Marsu, a osim pukog napucavanja važno je voditi računa o taktičkom pristupu, pri čemu igrač može koristiti vještine svojeg pratećeg drona i donositi odluke o tome hoće li se boriti ili šmugnuti petama vjetra. Igrati se može samostalno ili u co-op modu, a igra uključuje i 21 Steam Achievement.

MIA 2

Na raspolaganju imate obilje nadogradivog oružja koje uključuje shotgunove, RPG-ove i bacače plamena, a likovi se mogu unaprjeđivati unutar 4 osnovne klase. Solstice Chronicles: MIA se na Steamu prodaje po cijeni od 17,99 eura, a Ironward je uz lansiranje izdao prigodni trailer koji možete pogledati ovdje. 

Želimo puno uspjeha s novom igrom čitavom timu Ironwarda i sigurni smo da ćemo o njima još puno toga čuti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam