Nalazite se
  • Lifestyle
  • Dinosauri rocka neće u internetske trgovine
Članak
Objavljeno: 11.05.2011. 12:42

AC/DC 

Dinosauri rocka neće u internetske trgovine

AC/DC su jedna od rijetkih svjetskih rock atrakcija koje se opiru internetskoj prodaji

Dinosauri rocka neće u internetske trgovine

Australska skupina AC/DC ostaje jedna od zadnjih koja se protivi prodaji svoje glazbe na internetu. Skupina ne dozvoljava da njihovi obožavatelji kupuju pojedine skladbe, kako bi slušali cijele albume na kojima su bile snimljene.

Oni koji bi svejedno htjeli poslušati klasike rocka kao što su Higway to Hell, Back in Black, Thunderstruck i druge, a ne žele kupiti obične nosače zvuka, mogu se okrenuti samo piratstvu. Gitarist Angus Young prije nekoliko dana je potvrdio da AC/DC u budućnosti ne namjerava ponuditi svoju glazbu na internetu. Njihovi razlozi su posve umjetnički jer žele da slušatelj njihove skladbe upozna u okviru albuma koji predstavljaju zaokruženu cjelinu.

 Osim AC/DC, među poznatijima koji se ne žele prodavati preko interneta je Pink Floyd 

Slične razloge ima i Pink Floyd, čija glazba također nije dostupna na internetu, osim naravno nelegalno. Lani su dobili tužbu protiv izdavača EMI, kojega su optužili da njihovu glazbu prodaju u dijelovima te su zahtijevali odštetu za moralna prava.
 
 Posve suprotan pristup imaju mlađe skupine, kao što su Nine Inch Nails ili Smashing Pumpkins, koji svoje albume na internetu nude besplatno. Radiohead razmišlja o tome da više ne izdaje albume, nego će skladbe nuditi kao što su budu nastajale.

VIDEO

AC/DC - Big Gun

Mada njihove albume ne možete kupovati preko interneta, mnoge spotove AC/DC možete pogledati potpuno legalno preko Youtubea, pa tako i ovaj u kojem se pojavljuje najpoznatiji filmski akcijski junak i bivši guverner Kalifornije. Pogađate o kome je riječ?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam