Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.09.2011. 13:48

Waterstone e-reader 

Waterstone želi postati konkurencija Kindleu

Najveći britanski lanac knjižara sprema se izdati vlastiti e-book reader i opasno zaprijetiti amazonovom Kindleu na tržištu elektronskih knjiga.

Waterstone želi postati konkurencija Kindleu

Waterstoneov e-reader trebao bi biti neka vrsta spoja Kindlea i Nooka.

Nakon što je u svibnju ove godine ruski milijarder Alexander Mamut za 53 milijuna funti (458,8 milijuna kuna) kupio najveći britanski lanac knjižara Waterstone, nije se dugo čekalo na njegov prvi veliki poslovni potez.

Ovih je dana direktor uprave Waterstonea, James Daunt, u intervjuu za BBC Radio 4, najavio kako se ovaj knjižarski gigant namjerava usmjeriti ka tržištu e-knjiga, proizvodnjom svojeg vlastitog e-book reader uređaja.

Prema njegovim riječima, Waterstoneov e-book reader će biti inspiriran Nook e-book raderom tvrtke Barnes & Noble, stoga je za očekivati kako će biti opremljen ekranom osjetljivim na dodir, te će vrlo vjerojatno dolaziti u dvije inačice, crno-bijeloj i u boji.

 ne treba zaboraviti ni Googleov e-reader, kao ni sklonost mnogih kupaca ka iPadu, koji e-book reader žele imati integriran u tablet računalo 

Mada još nije poznato ništa vezano uz proizvođača uređaja, očekuje se kako će ova velika britanska knjižara sklopiti partnerstvo s nekim većim proizvođačem elektroničkih uređaja sličnog tipa, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata navodi se tajvanski Foxconn, koji između ostalog proizvodi Appleove telefone i tablete, kao i Nook e-reader.

Waterstoneov e-reader još uvijek nema službeno ime, a očekuje se kako bi na tržište trebao doći sredinom ili krajem 2012. godine.

Tržište e-book readera očito se sve više zaoštrava. Osim Kindlea i Nooka, ne treba zaboraviti ni Googleov e-reader, kao ni sklonost mnogih kupaca ka iPadu, koji e-book reader žele imati integriran u tablet računalo, a ne kao zaseban uređaj ograničen na čitanje e-knjiga.

Stoga se postavlja pitanje može li novi igrač Waterstone uzeti svoj dio kolača na tom tržištu, posebice ako će htjeti s njim izaći izvan Velike Britanije.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Amazon Kindle
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam