Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2017. 16:17

Najperspektivniji 

Startup Factory Zagreb: Top 16 hrvatskih timova

Odabrani timovi besplatno dobivaju infrastrukturu (urede), edukaciju, mentorstvo, umrežavanje, knjigovodstvo, pravnu pomoć...

Startup Factory Zagreb: Top 16 hrvatskih timova

Startup Factory Zagreb, akceleracijski program za startupe pokrenut je od Razvojne agencije Grada Zagreba, uz potporu Tehnološkog parka Zagreb, Poduzetničkog centra Grada Zagreba Plavi ured, ureda gradonačelnika Grada Zagreba te brojnih hrvatskih tvrtki, s idejom da se potiče razvoj novih smart city proizvoda i rješenja.

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg programa, koji je iznjedrio neke vrlo zanimljive timove o kojima ste mogli čitati na stranicama našeg časopisa Vidi, poput startupa Vollo, Dare2Dream, Freewa i SightRun, ove jeseni će se provesti novi ciklus.

U Tehnološkom parku Zagreb predstavljeno je 16 najboljih timova za novi ciklus programa Startup Factory Zagreb, koji će se provoditi u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u 12. paviljonu Zagrebačkog velesajma od listopada do prosinca 2017. 

Ovaj javno financirani "no equity" program (bez ulaska u vlasničku strukturu), omogućit će svim timovima besplatno korištenje poslovnih prostora u TPZ-u, edukaciju, mentorstvo, usluge knjigovodstva, pravnu pomoć, a oni startupi koji budu proglašeni najboljima i najperspektivnijima (4 tima), dobit će i novčanu pomoć iz fonda ukupne vrijednosti od 100.000 eura.

Odabranih 16 timova koji razvijaju projekte iz tematskih područja Smart Energy, Smart Mobility, Smart Living - Silver Economy i Smart Tourism, imali su po minutu vremena da ih ukratko predstave.

Tako smo između ostaloga saznali da Flow razvija sustav za optimiziranje prometa u urbanoj sredini integracijom softverskih i hardverskih rješenja u postojeću prometnu infrastrukturu (semafori, kamere, senzori).

Vrlo zanimljivo djeluje i projekt Medinela koji je razvio kopču za remen koja posjeduje senzorski čvor za pomoć osobama s ograničenom pokretljivosti i zdravstvenim poteškoćama.

Također je zanimljiv i Modulos koji nudi modularan sustav namještaja (stolova), što znači da ćete ovisno o potrebama koje će vam se pojavljivati u budućnosti, moći dodavati module raznih namjena i oblika, uključujući i one opremljene tehnološkim značajkama poput sustava za bežično punjenje gadgeta.

Startup Factory Zagreb 2

Tim TAB radi na razvoju prijenosnog aparata za kontinuirano praćenje rada srca koji je namijenjen ranoj detekciji aritmija srca, a VR Pole proizvodi interaktivni stup koji kroz animacije virtualne stvarnosti omogućuje interpretaciju kulturnih, povijesnih i umjetničkih događanja na turističkim lokacijama. Prema obećanju predstavnika VR Polea jedan bismo uskoro trebali dobiti u Zagrebu.

Među predstavljenim timovima dopao nam se i Pickup Solutions koji razvija pametnu košaricu za kupnju u trgovinama. Pametna košarica prepoznaje proizvode koje ubacite u nju pa blagajnica može sadržaj cijele košarice očitati odjednom, što će zasigurno smanjiti redove na blagajnama.

Ovo su samo neki od predstavljenih timova, vjerujemo da i mnogi drugi imaju zanimljiva rješenja, no možda ih nisu tako dobro predstavili u jednominutnoj prezentaciji da privuku našu pažnju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam