Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.07.2011. 07:44

Krugovi 

Katango kao odgovor na Google +

Katango kao odgovor na Google +

Google je nedavno pokrenuo društvenu mrežu Google+ koja se oslanja na jednu osnovnu ideju, podjelu prijatelja u krugove. Katango to radi na vrlo sličan način, ali na Facebooku.

Facebook je tu opciju omogućio korisnicima prije nekoliko godina kroz liste prijatelja, no korisnici je nisu previše koristili. Dva su moguća objašnjenja, ili ih nije briga za selektivno dijeljenje sadržaja podataka, ili im se ne da raditi liste prijatelja.

Nova tvrtka Katango misli da im se ne da, te je osmislila aplikaciju koja će umjesto vas sortirati vaše prijatelje. Preko Facebook Connecta sastavit će liste bazirane na vašim interakcijama s prijateljima.

 Nemojte se čuditi ukoliko Facebook ili Google uskoro kupe Katango 

Od danas je putem AppStorea dostupna i aplikacija za iPhone. Ako je preuzmete sortirat će vam liste prijatelja prema nizu faktora: koliko ste bliski prema društvenom grafu, prema geografskoj lokaciji, i što je najvažnije, kako međusobno komunicirate na Facebooku. Naravno, postoji mogućnost grešaka, no njih ćete ipak morati sami otkloniti

No, Katango ne namjerava tu stati, planira dopustiti i drugim uslugama korištenje njegovih algoritama, kako bi se integrirali u auto-grupiranje. Naravno, ne čine to jer su altruisti, dodatni podaci omogućili bi im poboljšavanje algoritama. U konačnici, planiraju se preseliti i na druge platforme, poput Androida. Stoga, nemojte se pretjerano čuditi ukoliko uskoro Facebook ili Google otkupe Katango.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook aplikacija Katango
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam