Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2012. 12:00

Akvizicija 

Ericsson kupuje Technicolorov odjel e-medija

Nakon razlaza sa Sonyem, Ericsson širi poslovanje na elektroničke medije.

Ericsson kupuje Technicolorov odjel e-medija

Tvrtka Ericsson je objavila kako će preuzeti odjel elektroničkih medija tvrtke Technicolor sa sjedištem u Francuskoj, po cijeni od 253,07 milijuna kuna, čime će od njih preuzeti 900 zaposlenika i nekoliko velikih klijenata među elektroničkim medijima, te poslove u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj.

Ovime Ericsson želi znatno povećati svoje usluge i servise u segmentu elektroničkih medija, a u skladu je s već otprije najavljenom strategijom, koja je pokrenuta nakon odluke o razlazu sa Sonyem.

Navedena akvizicija će prema njihovom mišljenju, "omogućiti Ericssonu da postane vodeći operater u domeni upravljačkih usluga za radijske i televizijske postaje".

"Ericsson na tom području želi primijeniti svoj postojeći model koji koristi u telekomunikacijskom poslovanju, tranzicijom na višeplatformsku i televiziju na zahtjev, što će omogućiti pružateljima usluga televizije da se uspješno nose s komercijalnim i tehničkim zahtjevima i budu konkurentni na tržištu", naglasio je Magnus Mandersson, izvršni potpredsjednik i direktor poslovne jedinice Business Unit Global Services tvrtke Ericsson.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam