Nalazite se
  • Lifestyle
  • 5000 eura za najbolji LoL tim na Infogameru
Članak
Objavljeno: 27.11.2017. 12:53

Reboot Infogamer 2017. 

5000 eura za najbolji LoL tim na Infogameru

Malo novog hardvera, puno novih igara i još više posjetitelja obilježili su najveći sajam video igara u regiji.

5000 eura za najbolji LoL tim na Infogameru

2017. godinu nećemo pamtiti po izlasku disruptivnog hardvera pa, shodno tome, na Reboot Infogameru nije bilo toliko neuobičajenih igraćih jedinica (AR/VR) kao prošle godine, no gejmeri su ipak mogli isprobati nove konzole Nintendo Switch i Xbox One X. Nintendo i Microsoft ove godine su se konačno službeno prezentirali domaćoj publici.

P1010030

Sony je po običaju imao ogroman, možda i najveći zasebni štand na sajmu, na kojem se mogao igrati demo Detroit: Become Human (bez epskih gužvi kao na nekim većim sajmovima poput gamescoma) te novi Gran Turismo Sport, u običnom kokpitu ili VR-u.

P1010028

U pogledu veličine štanda i ekskluzivnih premijera igara na ovim prostorima pratio ga je Ubisoft, koji je regionalnim gamerima pružio jedinstvenu priliku da isprobaju Far Cry 5 i The Crew 2 mjesecima prije nego se pojave u prodaji. 

P1010026

Uz svjetska imena gaming industrije, stajali su štandovi domaćih indie developera, gdje smo vidjeli mnoga poznata lica te upoznali nova. "Infogamer nam je kako se kaže 'in our back yard', i mislimo da ako negdje treba početi sa širenjem naših ideja o kreativnom pristupu izrade igara, onda je to kod kuće.

P1010005

Uz to, Infogamer nam je odlična prilika za upoznati druge talentirane developere iz regije koji svi rade zanimljive stvari. Za napraviti arkadu i dovoljno zanimljivu igru, nam je bilo potrebno tjedan dana. Štand od otvaranja do zatvaranja nije bio prazan na 2 minute.", ispričao nam je Igor Kolar iz Gamechucka (All You Can Eat, Speed Limit), jedan od sugovornika za ovomjesečnu temu izrade video igara.

 

InfoGamer-1

"Imali smo cilj testirati različite veličine i vrste levela, različite mehanike i općenito ukupni dojam. Dojmovi su generalno jako pozitivni, velikom broju igrača se svidjela igra i dobili smo jako korisne informacije za nastavak developmenta. Srećom nismo imali nikakvih većih problema i u konačnici je bilo puno manje posla oko pripreme samog štanda nego prošle godine. Obično smo navikli na to da si sami uređujemo stol i kreiramo neke vlastite promo materijale.

P1010042

Ove godine je sve bilo unificirano što je odlično za ukupan dojam, no malo se izgubio neki osjećaj intime i unikatnosti.", kaže Vladimir Bogdanić iz ZEROLife studija, koji se ove godine predstavio s akcijskom stealth avanturom The Hatching.

The Hatching

"Igra je inspirirana istoimenim filmom na temelju kojeg smo dobili slobodu da razvijemo gameplay kakav želimo. Radimo na njoj malo više od godinu dana, trenutačno nas je sedmero u timu. Dva programera, jedan game dizajner, vfx artist, 3d artist/animator te projektni menadžer i producent."

P1010029

 

Super mi je bilo kako su tretirali nas indie ove godine, bili su malo stroži, ali su zato pružili puno više. One 4x4m grafike su besplatno za nas isprintali, samo smo grafiku morali poslati. Drago mi je što su se pobrinuli da se više istakne.", oduševljen je Filip Buzov, koji preko dana radi kao programer u Croteamu, a u slobodno vrijeme radi na vlastitom puzzle naslovu, Getaway Garden.

Getaway Garden

"Getaway Garden je opuštajuća puzzle igra na kojoj radim oko godinu dana u slobodno vrijeme sa još 2 ljudi. Bili smo na Slovenian Games Conferenceu u Ljubljani prije mjesec, dva i već smo tada pripremili igru za prikazivanje tako da smo za Infogamer imali minimalno posla, samo smo sredili probleme koje smo uočili na SGC-u." 

P1010048

Reboot Infogamer je također bio epicentar završnice Vip Adria Lige, eSport natjecanja koji ovaj uzbudljivi globalni fenomen želi dovesti na višu razinu u regiji. Fond nagrada bio je solidan, rekli bismo skroman u usporedbi s velikim natjecanjima diljem svijeta. Unatoč tome, na natjecanja u FIFA-i 18, Counter-Strike: Global Offensiveu te League of Legendsu prijavili su se brojni domaći igrači, koji su se tijekom posljednjih pet mjeseci probijali do finala.

InfoGamer-4

Najbolji hrvatski igrač FIFA-e 18 je Edi "KlikTech Edihno" Bešić, Valiance je podignuo trofej za najbolji CS:GO tim, a na LoL turniru je  treće mjesto osvojio srpski tim x25 Esports koji je rezultatom 2:1 pobijedio svoje sunarodnjake iz tima RUR Esports. Za prvo mjesto i nagradu od 5 tisuća eura borila su se dva hrvatska tima Kliktech i Bontech. Rezultatom 2:0 trijumfirao je Kliktech čiji je najbolji igrač  Toni „Sacre”Sabalić rekao da je ovo do sada bilo najbolje organizirano natjecanje Vip Adria Lige.

P1010022

Pozdrav do idućeg Infogamera!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













       

*/-->